Reflecta, Smartphone Scan

Saksalainen Reflecta on tehnyt kätevän puhelinskannerin. Sen avulla kuvataan filmejä, dioja ja paperikuvia puhelimella. Kokeilimme, riittääkö laatu tositarpeeseen.

#Lisävarusteet #Reflecta
6.9

Älypuhelimille on tehty mitä moninaisimpia lisälaitteita, ja sellainen on myös kokeiltavana ollut Reflectan skanneri. Laitteen käyttö perustuu kamerapuhelimeen, jossa on ilmainen iPhotojet-sovellus. Puhelin sijoitetaan skannerin päällä olevaan pitimeen. Sitten kuvattava negatiivi tai dia laitetaan sille varattuun pitimeen. Laitteella voidaan jäljentää myös paperikuvia, joiden koko on 9 x 13 tai 10 x 15 cm. Paperikuville on oma, laitteen sivusta aukeava pitimensä. Kun virta on kytketty ja puhelimessa toimiva sovellus käynnistetty, valitaan se, kuvataanko dioja vai paperikuvia. Sen jälkeen led-valo valaisee kuvattavan kohteen ja puhelimen kameralla otetaan siitä kuva. Kuvaaminen on helppoa ja sujuu nopeasti. Kuvanlaatu riippuu kuvaamiseen käytetyn puhelimen kamerasta, eikä se siksi ole varsinaisten skannereiden tasoa. Reflectalle parhaiten sopiva käyttötarkoitus on esimerkiksi se, kun halutaan julkaista kätevästi vanhoja valokuvia Facebookissa tai muualla internetissä.

Arvio

Reflecta-puhelinskanneri on hauska laite. Kuvanlaadultaan se ei kuitenkaan ole samalla tasolla kuin varsinaiset tasoskannerit ja filmiskannerit. Jos haluaa julkaista vanhoja dioja tai paperikuvia esimerkiksi Facebookissa, Reflectan laitteella kopiointi sujuu kätevästi.

Ominaisuudet

Merkki
Reflecta