ricoh_theta_360_degree_camera_1333693

Ricoh Theta V

Ei vähempää kuin kaikki

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Ricoh
8.3

Theta V on Ricohin 360 asteen kameroiden viidettä sukupolvea. Siinä on kamera kummallakin puolella niin, että kuvaa tallentuu kaikkiin suuntiin. Kameran on siis yhdistettävä kahden objektiivinsa kuvat, mutta siitä Theta V selviää varsin hienosti ilman näkyviä saumakohtia. Video tallennetaan 4K:na 30 kuvaa sekunnissa. Suuret videotiedostot tallennetaan kameran sisäiseen 19 gigatavun muistiin. Se riittää 40 minuuttiin 4K-videota. Kamera pystyy ottamaan myös 360 asteen kuvia 14,4 megapikselin tarkkuudella. Kaksi F2-valovoimaista objektiivia ovat teräviä, mutta jyrkissä rajoissa näkyy paljon värien hajoamista. Ääni tallentuu neljän mikrofonin ansiosta hyvänä.
Theta S -älypuhelinsovelluksella voidaan helposti käyttää kameraa Bluetoothin tai wi-fin avulla. Mitä uudempi puhelin, sitä paremmin se testissä toimi. Sovellus nimittäin jumitti monta kertaa iPhone 5S:llä, mutta iPhone 6S:llä kaikki meni tuskattomasti, ja myös suoratoisto onnistui.
Suurten videotiedostojen tallentaminen kesti jopa kahdeksan sekuntia, kuvat tallentuivat kolmessa sekunnissa. Se on liian hidasta. Jos kameraa halutaan käyttää veden alla, on siihen ostettava erikseen sukelluskotelo.

Arvio

Hieno ja terävä 4K-laatuinen 360 asteen video ja neljä kiinteää, hyvä-äänistä mikrofonia.
Värien hajoaminen näkyy valokuvissa, eikä kameraa ole tiivistetty kosteutta vastaan.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh