anm_samsGalaxyNote8_01

Samsung Galaxy Note8

Samsung on luopunut perinteisistä kameroista ja satsaa nyt täysillä laadukkaisiin kännykkäkameroihin. Galaxy Note 8 näyttäisi olevan askel oikeaan suuntaan.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Samsung
9.2

Samsung Galaxy Note 8:ssa on 6,3-tuumainen näyttö ja kaksi 12,2 megapikselin takakameraa. Toisen kameran polttoväli vastaa 26 mm:ä ja sen valovoima on F1,7, ja toisen arvot ovat 52 mm ja F2,4. Lisäksi siinä on kahdeksan megapikselin etukamera, joka on tarkoitettu selfiehin ja videopuheluihin.
Kameroita voidaan muiden kännykkäkameroiden tapaan käyttää automatiikalla, jossa käytössä on valotuksenkorjaus. Pro-tilassa taas herkkyys voidaan säätää käsin välillä ISO 50–800 ja valita mm. valotusaika, valkotasapaino, tarkennustapa sekä valotuksenmittaus. Aukko on luonnollisesti aina kiinteä, kuten muissakin kännykkäkameroissa.
Pro-tilassa voidaan tallentaa raakatiedostoja, mikä antaa kuvankäsittelyssä huomattavasti lisää työvaroja. Kuten kaikissa pienikennoisissa kameroissa, on kohinanvaimennus suuri osa raakamuunnosta. Myöskään dynaaminen alue ei ole likikään niin suuri kuin esimerkiksi peilijärjestelmäkamerassa. Pro-tila on kutenkin meidän arvostelusarakkeissamme iso plussa.
Tämän androidpuhelimen muistia voidaan laajentaa edullisella microSD-kortilla, toisin kuin esim. iPhonessa. Se on etu esim. 4K-videokuvauksessa.
Live Focus -toiminnossa voidaan liukusäätimellä hallita sitä, miten paljon kuvan tausta pehmenee. Se toimii hyvin esimerkiksi muotokuvissa, mutta kuva saattaa muuttua sinä aikana, kun pehmennyksen oikeata tasoa valitaan. Sellaisessa tapauksessa toimii iPhonen taustaa automaattisesti pehmentävä muotokuva-asetus paremmin.
Jpg-kuvat ovat teräviä ja värikylläisiä. Värit ovat kylläkin hiukan lämpimät, mutta toisaalta se tarkoittaa, että varjossa ja pilvisellä säällä otetut kuvat onnistuvat hyvin. Käytettävyys on perinteistä, hyvin toimivaa androidia.

Arvio

Kuvanlaatu on erinomainen ja kännykkäkamera monipuolinen. Sillä voidaan tallentaa raakatiedostoja, ja muistia voidaan laajentaa muistikortilla.
Auringonvalossa otetut jpg-kuvat voivat olla lämpimiä ja värikylläisiä. Raakatiedostot ovat sinänsä hyvä asia, mutta ne ovat suurikokoisia.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung