Sony ECM-B1M

Kameran oma mikrofoni on hätäratkaisu, joten jos haluat videoihisi kunnollisen äänen, tarvitset ilman muuta ulkoista mikrofonia.

#Lisävarusteet #Sony
9.0

Sonyn uutuusmalli tallentaa äänen erittäin hyvälaatuisena, ja toisin kuin ulkoiset, analogiseen tekniikkaan perusutvat mikrofonit, ECM-B1M vie äänen järjestelmäkameraan digitaalisesti, laatua heikentämättä. Kohinanvaimennus toimii hyvin, ja sen voi kytkeä päälle ja pois päältä.

Olimme vaikuttuneita mikrofonin vaihtelevasta suuntaavuudesta eli kuinka se voidaan asettaa kolmeen tilaan äänentallennusalueen leveyden ja suppeuden mukaan. Suppean alueen tilassa suunnatussa mikrofoni tallentaa vain pienen alueen äänet edessä, ja ääni taustaäänet jäävät vaimeiksi. Kokeilimme tätä niin, että kameran takana oli päällä television jalkapallo-ottelu. Kameran edessä puhuvan koehenkilön ääni vaimensi ottelun äänet vaivatta. Toisessa tilassa mukaan saadaan lisää ääniä sivuilta ja kolmannessa tilassa myös taustalta. Ainoa puute on, että mikrofonia voidaan käyttää kaikkine ominaisuuksineen vain kahdessa kamerassa: Sony A7R IV ja A9 II.

Arvio

Sonyn uutuusmalli tallentaa äänen erittäin hyvälaatuisena, ja toisin kuin ulkoiset, analogiseen tekniikkaan perusutvat mikrofonit, ECM-B1M vie äänen järjestelmäkameraan digitaalisesti, laatua heikentämättä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony