Sony HVL-F43M

Sonyn F43M-salamassa on videovalo ja kääntyvä runko. Salama on myös tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan.

#Lisävarusteet #Sony
8.9

F43AM:n ohjeluku on sama kuin mallissa F43M eli 43. Salamalla voi ohjata useita etäsalamalaitteita. Sonyn erikoisuus on kääntyvä runko, jonka avulla salaman saa kätevästi käännetyksi pystykuvaukseen sopivaan asentoon.
Salamalaitteen varustuksena on valonhajotinlevy, jota käytettäessä valaisukulma riittää laajakulmaobjektiivillekin. Salaman automaattiset toiminnot ovat samat kuin edeltävässä mallissa. Niiden joukossa on ADI, joka auttaa yhdistämään vallitsevan valon ja salamavalon. Uusi malli on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan. Siinä on myös led-tekniikalla toteutettu videovalaisin. Se sytytetään omasta kytkimestään eikä sitä ole kytketty salaman automaattitoimintoihin.

F43M on hyvä salama, jonka automatiikka toimii hyvin. Videovalo on liian pienitehoinen, jotta siitä olisi paljon hyötyä. Sen väri vastaa päivänvaloa, mutta se saisi olla lämpimämpi. F43M on kalliimpi kuin F43AM. Vastineeksi ostaja saa tiivistetyn rungon ja videovalon.

Arvio

F43M on hyvä valinta valokuvaajalle. Se on tehokas, sitä on helppo käyttää ja sen kääntyvä runko auttaa välttämään varjoja pystykuvia otettaessa. Edeltäjästä sen erottaa tiivistys pölyä ja kosteutta vastaan. Videovalo on kätevä idea, mutta käytännössä sen teho on liian pieni.

Ominaisuudet

Merkki
Sony