anm_sony_x_p

Sony Xperia X Performance

Hyvää värintoistoa

#Lisävarusteet #Sony
7.9

Tässä kännykkäkamerassa on 22,8 megapikseliä, mutta se ottaa tahdasasetuksilla 8,3 megapikselin kuvia. Resoluutiota voidaan toki säätää suuremmaksi. Värintoisto on hyvä, ja valotus osuu kohdalleen. Suurimmalla resoluutiolla kuvattaessa kuva on keskeltä tarkka mutta reunoilta hieman suttuinen, ja tummilla alueella yksityiskohdat saattavat sulautua suuriksi läiskiksi. Suurilla herkkyyksillä kohinanpoisto on voimakasta. Etukamerassa on 13 megapikseliä, mutta siihen nähden yksityiskohtien toistossa olisi mielestämme parantamisen varaa.
Kamerasovellus on yksinkertainen. Manuaaliohjelmalla voidaan säätää vain valkotasapainoa ja valotuksenkorjausta, muttei suljinaikaa ja ISO-herkkyyttä. Ihmisiä kuvattaessa sovellus pyrkii tasoittamaan kuvattavan ihoa, ja lopputulos näyttää hieman oudolta. Raakakuvausmahdollisuutta ei ole.
Puhelimen sivussa on oma laukaisupainike kameralle. Siitä pidimme, samoin melko voimakkaasta laajakulmasta, jonka kinovastaavuus on 24 mm. Automaattitarkennus reagoi nopeasti ja seuraa liikkuvia kohteita hyvin, vaikkei kaikista vauhtikuvista tule teräviä. Puhelimessa on viiden tuuman Full HD -näyttö. Säädöistä riippumatta väreistä tulee liian kylläisiä.

Arvio

Hyvä värintoisto, tarkka valotus ja nopea automaattitarkennus.
Kuvien tarkkuus ei vakuuta – varsinkaan varjokohdissa – ja kasvojen iho toistuu nukenmaisena.

Ominaisuudet

Merkki
Sony