Sony Xperia XZ2 Premium

Hieno älypuhelin, jossa on edistyksellisiä toimintoja. Suurin ISO on ennätyksellinen, ja puhelin hylkii vettä. Näyttö on korkealaatuinen. Kameroiden sijoittelu ei ole ihanteellinen. Kuvanlaatu ei ole hintaan nähden paras mahdollinen. Ei ota raakakuvia, ja kaipaisimme kuvanvakainta.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Sony
8.3

Muilla valmistajilla on jo kauan ollut kaksoiskameralla varustettuja malleja, ja nyt Sony seuraa perässä XZ2 Premium -mallillaan. Muotoilu on pyöristynyt, mutta 15,8 x 8 x 1,2 cm:n mitat ja 236 gramman paino tekevät puhelimesta palikkamaisen.
Puhelimen kahdesta kamerasta toinen on laajakulma, jossa on 19 megapikseliä, ja toinen on mustavalkokamera, jossa on 12 megapikseliä. Jos laitteesta valitaan Pro-asetus, jossa molemmat kamerat ovat käytössä, ultrasuuri herkkyys -tila aktivoituu, jolloin tarkkuus on 17 megapikseliä. Auto-asetuksella mustavalkokamera ottaa mustavalkokuvia ja lisää kuvaan taustasumennuksen.
Kamera suoriutuu hyvin heikossakin valossa sekä sisä- että ulkokuvauksessa. Vaikka suurin herkkyys on ennätyksellinen ISO 51 200, emme mielellään käyttäisi yli ISO 6400:aa, koska muuten kohina kasvaa liiaksi. Yksityiskohtien toisto ei suuresta tarkkuudesta huolimatta ole luokan paras, mutta värit toistuvat erittäin hyvin. Kamerat ovat matalalla, joten sormet saattavat helposti peittää ne. Raakakuvia ei vieläkään voi ottaa, ja kuvanvakaus toimii vain videokuvauksessa. 5,8 tuuman näyttö on suuri ja selkeä, ja se näyttää 4K HDR-videota. Siitä se selviää erinomaisesti.

Arvio

5,8 tuuman näyttö on suuri ja selkeä, ja se näyttää 4K HDR-videota. Siitä se selviää erinomaisesti.

Ominaisuudet

Merkki
Sony