Sony Xperia XZ3

Puhelimessa on todella mainio HDR-näyttö. Kuvaa hienoa 4K-videota edistyksellisin toiminnoin. Hyvä valotus ja tarkat yksityiskohdat. Ei vieläkään raakakuvausmahdollisuutta. Suurin Iso-herkkyys on todellisuudessa käyttökelvoton. Ei optista kuvanvakainta.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Sony
8.5

Heti tuotuaan markkinoille ensimmäisen kaksikameraisen älypuhelimensa Sony on ottanut askeleen takaisinpäin ja esitellyt yksikameraisen lippulaivamallin XZ3:n. Uusi puhelin on ohentunut, ja sen kaareva muoto sopii hyvin käteen. Valitettavasti kameran sijainti on sellainen, että sormi jää kuvattaessa helposti linssin eteen.
XZ3:ssä on 19 megapikseliä, joten tarkkuudessa se sijoittuu luokkansa kärkeen. Se näkyy parhaiten pienillä ISO-lukemilla, joilla yksityiskohdat näkyvät hyvin. Värit ovat kauniit ja luonnolliset, ja valotus on yleisesti hyvä. Kuvia saa keinotekoisesti sumennetulla taustalla, ja tehosteita on helppo säätää. Se toimii hyvin, mutta silloin tarkkuus putoaa 8 megapikseliin.
Kamerassa ei ole optista kuvanvakinta, ja lähes ainoana valmistajana Sonyt ei vielä ole ottanut mukaan raakakuvausmahdollisuutta. Olisi ollut hyvä nähdä, mitä sillä olisi saatu aikaan esimerkiksi Lightroomissa suurella 12 800:n ISO-lukemalla, joka nyt on runsaan kohinan vuoksi käyttökelvoton. Plussaa XZ3 saa kuusituumaisesta Oled HDR- näytöstä, jossa on 1440 x 2880 pistettä. Näyttö on todella selkeä, ja kuvien yksityiskohdat ja värit näkyvät hyvin. Video-otoksista tulee hienoja, ja 4K-videota voi kuvata HDR:nä, jolloin tummissa kohdissa näkyy paljon enemmän yksityiskohtia samalla kun kontrasti on pehmeämpi.

Arvio

Video-otoksista tulee hienoja, ja 4K-videota voi kuvata HDR:nä, jolloin tummissa kohdissa näkyy paljon enemmän yksityiskohtia samalla kun kontrasti on pehmeämpi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony