Sony Xperia Z1

Puhelimen kameran tarkkuus on toistaiseksi suurin Android-puhelimessa nähty. Kuvakenno on suuri ja objektiivi valovoimainen. Terävyys on silti pettymys.

#Lisävarusteet #Sony
7.7

Sony käyttää tässä kännykässä valovoimaista F2-objektiivia. Siinä on lisäksi takaa valaistu cmos-kenno, jonka koko on sama kuin monissa taskukameroissa. 20,7 megapikselin tarkkuus antaisi odottaa teräviä ja yksityiskohtaisia kuvia. Niitä ei ikävä kyllä saada. Kuvat ovat odotettua sameampia, joten pikselien määrä ei pääse oikeuksiinsa. Kuvien terävyys vastaa vain iPhonen 8 megapikselin tarkkuudella syntyviä kuvia. Ohjelmisto on muuten asiallinen, mutta vaihtoehdot ovat 16:9-kuvasuhteella ja vain 8,3 megapikselin kuvia ottava täysautomatiikka tai käsisäätö. Se on automatiikka, jossa voidaan valita valotuksen korjaus, valkotasapaino, herkkyys ja valonmittausmenetelmä. Kennon täysi tarkkuus on käytetävissä vain käsisäädöllä.

On mainiota, että Z1 on vesitiivis. Kameraa on kuitenkin hankalaa käyttää vedessä, koska kosketusnäyttöä ei voida käyttää sormet märkinä ja ohjelmia aukeaa, miten sattuu. Älypuhelimena Z1 on sen sijaan erinomainen, ja sen käyttöjärjestelmä Android 4.2 toimii hyvin.

Arvio

Z1 on mukava puhelin, ja on erinomainen asia, että se on vesitiivis, joten sillä voidaan kuvata veden alla. Kuvanlaatu on muuten erinomainen, mutta suurelle pikselimäärälle ei saada vastinetta terävyytenä. Kameran ohjelmisto on myös hieman sekava.

Ominaisuudet

Merkki
Sony