Sony Xperia Z2

Sony on julkaissut uuden Android-kännyköiden huippumallinsa. Xperia Z2 on tehty kuvaamiseen, ja se kuuluu aivan ensimmäisiin älypuhelimiin, joilla voi kuvata 4K-videota.

#Lisävarusteet #Sony
8.6

Uuden vesitiiviin Z2-kännykän kenno on kookas, ja optiikassa on valovoimaa F2-aukon verran. Vetonaulana on 4K-videokuvaus, joka takaa upeat yksityiskohdat, värit ja valotuksen. Kenno kuitenkin kuumenee suurella tarkkuudella kuvattaessa, ja pidempään kuvatessa täytyi pitää jäähdytystaukoja. Videokuvauksen tarkennusta ei voi säätää itse, ja automaattitarkennus toimii hiukan nykien: kamera tuntuu tarkentavan koko ajan hiukan lähemmäksi ja loitommaksi.
Sony mainostaa mielellään näyttöä, joka on tarkka ja kookas. Värit ovat silti liian voimakkaita eikä niitä voi himmentää, joten kuvat näyttävät luonnottoman värikkäiltä ja iho liian punaiselta.
Kameran tarkkuus on 20,7 megapikseliä, mutta oletuksena otetaan 8,3 megapikselin kuvia. Kuvat kuuluvat ehdottomasti kännykkäkameroiden parhaimmistoon. Tarkkuus ja värit keräävät kehuja, ja dynaaminen alue on laaja. Taustavalaistu cmos-kenno pärjää heikossakin valaistuksessa. Tarkentaminen ei silti aina osunut kohdalleen varsinkaan läheltä kuvatessa.

Arvio

Näyttävä kännykkä, jolla saa kuvattua komeita kuvia ja laadukasta videota. Kuvien värit ovat kunnossa, ja tarkkuus riittää mainiosti. Digikuvien valotuskin osuu likipitäen aina kohdalleen. Automaattitarkennus saattaa sen sijaan oikkuilla sekä videota että valokuvia kuvatessa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony