Transcend Compact Flash 1000x 32GB

Huippunopea muistikortti edullisesti on houkutteleva tarjous. Päätimmekin selvittää käytännössä, miten Transcend selviää, kun nopeutta tarvitaan.

#Lisävarusteet #TranScend
9.1

Transcendilla on edullisen merkin maine, mutta sen huippumalli, Transcend Compact Flash 1000x, ei ole varsinaisesti mikään halpa muistikortti. Sen nopeuden selvittämiseksi vertailukohteeksi otettiin toimituksen tähänastinen vauhtisuosikki, Lexar Professional 1000x. Tämän tason korttien suorituskyvyn vertailuun ei kelpaa mikä tahansa runko, ja testikameramme olikin Canon EOS-1D X. Sen suljin sai räpsähtää kumpaakin korttia käytettäessä 48 kertaa, ennen kuin puskuri oli täynnä. Tämän jälkeen kummallakin kortilla voi kuvata parin kuvan sekuntinopeudella. Kameran puskuri tyhjeni kumpaakin korttia käytettäessä yhtä nopeasti, noin kahdeksassa sekunnissa. Vertailun vuoksi kokeiltiin hitaampaa SanDisk Extremeä, jolla puskuri täyttyi 41 kuvan jälkeen ja tyhjeni 14 sekunnin kuluttua. Ero on siis selvä. Myös kuvien siirto tietokoneeseen sujui nopeasti. Transcendista siirtyi tietokoneeseen viisi gigatavua 37 sekunnissa eli sekuntia nopeammin Lexarista. Lexarin kortti on hiukan kalliimpi.

Arvio

Transcendin huippunopea CF-kortti kestää vertailun Lexarin vastaavan kortin kanssa. Kokeilussa nopeudet olivat samaa luokkaa. Transcend on hiukan halvempi. Kokeilun aikana ei esiintynyt ongelmia. Kortti on hyvä vaihtoehto sille, joka kuvaa pitkiä raakakuvasarjoja.

Ominaisuudet

Merkki
TranScend