Triggertrap Mobile

Triggertrapin ansioista ei tarvita enää erillistä kaukolaukaisinta, vaan kameraa voi ohjata älypuhelimella tai taulutietokoneella.

#Lisävarusteet #Triggertrap
8.8

Jos kalliit kaukolaukaisimet kyllästyttävät, Triggertrap Mobile on tutustumisen arvoinen uutuus. Laitteen avulla kameraa ohjataan älypuhelimella tai taulutietokoneella. Trigger­trap koostuu kahdesta liitäntäjohdosta, sovittimesta ja maksuttomasta Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä toimivasta sovelluksesta. Vaikka Trigger­trapin avulla ei näe kameran takanäytön kuvaa sovelluksessa, muuten se on monipuolinen kaukolaukaisin. Sovelluksella voidaan esimerkiksi käyttää kameran sulkimen B-aikavalotusta, joka mahdollistaa erittäin pitkien valotusaikojen käytön.

Lisäksi sovelluksessa on HDR-toiminto, jolla kameran saa ottamaan useita kuvia eri valotuksin. Kamera voidaan laukaista myös äänellä tai liikkeellä. Liiketunnistusta voidaan käyttää vaikkapa silloin, kun kameralla kuvataan eläimiä kuvaajan ollessa etäämmällä. Langaton laukaiseminen tosin vaatii kahta puhelinta tai taulutietokonetta, joista toinen toimii isäntänä ja toinen orjana. Näin kamera voidaan laukaista pitkänkin matkan päästä.

Arvio

Triggertrap Mobilessa on monia käytännöllisiä toimintoja kameran etäkäyttöön. Kamera voidaan esimerkiksi laukaista äänen avulla. Triggertrapin ilmainen sovellus on helppokäyttöinen, ja varsinaiset osat mahtuvat pieneen tilaan. Lisäksi laitteen hinta on kohtuullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Triggertrap