WD My Passport Pro 2TB

Vankka ulkoinen levy lupaa tiedonsiirtoa huippunopeudella. se tekee varmuuskopion automaattisesti tien päällä, mutta tietokoneen täytyy tukea Thunderboltia.

#Lisävarusteet #WD
9.0

Western Digitalin ulkoinen kiintolevy on ensimmäinen, jossa käytetään nopeaa Thunderbolt-liitäntää. Se löytyy kaikista uusista Mac-tietokoneista ja joistakin pc-koneista. Kyseessä on vieläpä niin sanottu RAID-kiintolevy, sillä siinä on kaksi teratavun kokoista levyä. Toisen levyn sisältö peilataan koko ajan toiseen levyyn niin, että varmuuskopio on aina olemassa. Kätevä järjestely toimii hyvin. Luja alumiinikotelo suojaa levyjä iskuilta, ja sisäinen tuuletin pitää ne viileinä. Ulkoisessa levyssä on Thunderbolt-johto, muttei muita liitäntöjä. Se on harmi, sillä ulkoista levyä ei voi käyttää muiden kuin Thunderbolt-tietokoneiden kanssa.
Kopioimme levyltä kymmenen gigatavua tietoa minuutissa ja 45 sekunnissa. Sama määrä tietoa siirtyi koneesta levylle minuutissa ja 16 sekunnissa. Usb 3.0 -levyn kanssa vastaavat kopioinnit kestivät viisi minuuttia ja kymmenen sekuntia sekä kuusi minuuttia ja 25 sekuntia eli 3–4 kertaa kauemmin. Suurten datamäärien kohdalla nopeudesta on todellista hyötyä.

Arvio

Lujatekoinen ulkoinen levy maksaa 200 euroa enemmän kuin vastaava usb 3.0 -kiintolevy, mutta My Passport Pro on silti hintansa arvoinen. Nopeus sopii suurten video- ja raaakakuvatiedostojen kopioimiseen. RAID-levynä se tekee myös varmuuskopion heti automaattisesti.

Ominaisuudet

Merkki
WD