Yuneec Mantis Q

Kameradroonien markkinat ovat viime vuosina lentäneet vain yhteen suuntaan, mutta nyt tapahtuu jotain. DJI saa lopultakin kilpailijan. Ainakin teoriassa.

#Lisävarusteet #Yuneec
5.6

Yuneec Mantis Q ilahdutti meitä, kun se esiteltiin. Mammuttimainen DJI on nimittäin pitänyt käsissään kuvauskoptereiden maailmanherruutta, ja vaikka se on pärjännyt mainiosti, kuluttajien kannalta kilpailu on hyväksi. Yuneec on ollut markkinoilla vuodesta 1999 ja sillä on ollut teoriassa seitsemän vuoden etumatka DJI:hin nähden. Mantis Q näyttää antavan DJI:n pikku Spark-droonille vastusta yläilmoissa. Yuneecin valttina on 4K-video ja puolen tunnin mittainen akun kestoaika lennossa. Se on kaksi kertaa niin paljon kuin Sparkilla, ja hinta on vain vähän kalliimpi. Q-droonin varret voi taittaa kokoon, joten se vie vähemmän tilaa kuin sinänsä pienikokoinen Spark.
Valitettavasti pääsimme nopeasti perille siitä, että DJI:n valta-asemalle on hyvät perusteet. Vaikka yritimme monta kertaa ja päivitimme ohjelmiston, emme onnistuneet kalibroimaan Mantis Q:n kompassia. Uskaltauduimme kuitenkin lentämään, ja useimmiten drooni nousi uhkaavasti vinossa, sillä yksi moottoreista otti nopeammin kierroksia kuin kolme muuta. Kun Mantis Q oli ilmassa, olomme oli edelleen epävarma. Drooni lensi parhaisiin kilpailijoihin nähden epävakaasti, eivätkä kaukosäätimessä olevat epätarkat joy-
stickit helpottaneet tilannetta.
Myös kuvanlaatu laski arvosanaa. Sekä kuvien että videon yksityiskohdat ovat huonot ja muistuttavat laatua, johon matkapuhelimilla päästiin viisi vuotta sitten. Kuvat tärisivät ja tanssivat, koska digitaalinen vakaus on kehno. Akut kylläkin kestivät luvatun ajan, mikä on markkinoiden selvä ennätys tässä hintaluokassa.

Arvio

Täynnä toimintoja ja hienoja ominaisuuksia. Kaikki on pakattu drooniin, joka painaa vain 480 grammaa ja jonka säätösovellus on erinomainen.

Lento epävakaata, kaikki toiminnot eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla, ja kuvanlaatu ja vakaus ovat erittäin huonot. Ei törmäyssensoreita.

Ominaisuudet

Merkki
Yuneec