anm_canon16-35mm_01

Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

Ammattilaislaajakulma

#Objektiivit #23
8.6

Vaikka Canonin uuden, valovoimaisen, ammattilaistasoisen laajakulmazoomin ominaisuudet ovat lähes samanlaiset kuin edeltäjän, sen rakenne on uusi. Se on 1,5 cm pidempi ja 150 grammaa painavampi kuin aiempi malli. Objektiivi on tiivistetty, mutta siinä ei vieläkään ole kuvavakainta. Edeltäjäänsä verrattuna se tuottaa yllättäen hieman enemmän vinjetointia suurimmilla aukoilla, mutta vastaavasti tarkkuus on selvästi parempi, erityisesti kuvan kulmissa. Vinjetointi sinänsä ei ole ongelma, sillä kameran voi säätää poistamaan sen, tai tummemmat kulmat voi korjata raakamuuntovaiheessa Photoshopissa tai Lightroomissa. Vääristymää näkyy hieman 16 mm:llä, mutta se on niin vähäistä, että se harvoin häiritsee. Valitettavasti uusi objektiivi seuraa Canonin ja Nikonin trendiä, jossa ammattilaistason laitteiden hinnat ovat nousseet hyvinkin 50 prosenttia.

Arvio

Objektiivi on tiivistetty, joten se sopii esimerkiksi reportaasi-, urheilu- ja arkkitehtuurikuvaukseen. Tarkkuus on parantunut merkittävästi.
Enemmän vinjetointia kuin edeltäjässä. Objektiivissa ei vieläkään ole kuvanvakainta, vaikka hinta on noussut edeltäjään nähden yli 50 prosentilla.

Ominaisuudet

Merkki
23