Canon EF 70-200mm F4.0L IS II USM

Hinta, paino ja koko ovat järkeviä, ja objektiivilla saa tarkkoja kuvia, hyvän kuvanvakaimen ansiosta myös pitkillä valotusajoilla. Hyödyllinen jalustapanta ei kuulu myyntipakkaukseen vaan on kallis lisävaruste. Tämä vaikuttaa objektiivin edulliseen hintaan.

#Objektiivit #23
9.1

Kuten edeltäjänsäkin, Canonin toisen polven kuvanvakaimella varustettu 70-200 mm F4.0 piirtää ällistyttävän tarkasti kuvan keskeltä reunoille saakka. On lisäksi hyvä huomata, että näin on jo täydellä aukolla. Vinjetoinnista ei ole tietoakaan, ja vääristymää näkyy vain 70 millimetrillä.
Canonin 70-200 mm F2.8L III:n pikkuveljellä on muutamia etuja puolellaan isoonveljeen verrattuna. Se tarkentaa yhteen metriin eli 20 cm lähemmäs, ja siinä on viiden aukon verran vaikuttava kuvavakaus, kun valovoimaisemmassa objektiivissa vaikutus on 3,5 aukkoa. Lisäksi se on noin 800 euroa halvempi kuin isoveli, jonka paino on lähes kaksinkertainen. F4.0-versio on järkevä valinta niille, jotka tulevat toimeen ilman F2,8:aa. Kuvanvakaus toimii hyvin. Saimme käytännössä kaksi tarkkaa kuvaa kolmesta, kun kuvasimme 200 mm:llä ja 1/8 sekunnin ajalla käsivaralta, mikä on hieno tulos. Myös linssien pinnoitus on aiempaa parempi, emmekä saaneet näkyville sisäisiä heijastuksia lyhyimmillä sen paremmin kuin pisimmilläkään polttoväleillä.
Mekaanisesti zoomobjektiivi on huippuluokkaa, ja se on hyvin tiivistetty. Mukana tulee vastavalosuoja ja laukku, mutta pisteitä laskee se, että jalustapanta on ostettava erikseen ja se maksaa 180 euroa. On toisaalta hienoa, että uusi objektiivi on vain 250 euroa kalliimpi kuin edeltäjänsä, joka on ollut markkinoilla jo 12 vuotta.

Arvio

On toisaalta hienoa, että uusi objektiivi on vain 250 euroa kalliimpi kuin edeltäjänsä, joka on ollut markkinoilla jo 12 vuotta.

Ominaisuudet

Merkki
23