highres-lens-1-6_1462898319

Canon EF-M 28mm F 3.5 Macro IS STM

Valaistu makro-objektiivi

#Objektiivit #23
8.6

Canonin peilitön M-mallisto sai ensimmäisen makro-objektiivinsa, jossa samalla on ensi kertaa oma LED-valo. Objektiivin ympärillä on uloimpana kaksi puolikaaren muotoista LED-diodilamppua. Siinä on kaksi tehoa, ja oikeata tai vasenta lamppua voidaan käyttää erikseen, joten makrokuvien valaistusta voidaan vaihdella. Omassa valossa on se etu, että sillä voidaan makrokuvauksessa täyttää varjoja, joita kuvaan helposti syntyy. Canonin kuvausvalo on hyvä, parhaimmillaan kuitenkin pilvisellä säällä. Terävyys on asiallinen mutta ei yllä Canonin L-malliston ammattiobjektiivien tasolle. Täydellä aukolla näkyy hiukan vinjetointia, ja objektiivin tarkennus toimii hitaammanpuoleisesti. Objektiivi toimii sekä tavallisena makrona, joka toistaa kohteen 1:1-koossa, että supermakrona, jolloin suurennos on 1,2-kertainen. Supermakrona se tarkentuu 9,3 mm:iin, mikä on hyvä saavutus.

Arvio

Objektiivi on ensimmäinen makro-objektiivi, jossa on oma LED-valaisin, mutta se ei pärjää auringolle. Se kuitenkin korvaa rengassalaman.
Canonin uusi objektiivi on hiljainen vaan ei nopea. Tarkentamiseen menee aikaa, ja suuremmasta valovoimastakin olisi paljon apua.

Ominaisuudet

Merkki
23