Canon EF-M 32mm F1.4 STM

Terävä ja hyvä objektiivi, joka sopii hyvin pieniin, kevyisiin M-kameroihin. Antaa uusia mahdollisuuksia kuvata vaativassa valaistuksessa. Ei kuvanvakausta. Terävyys kärsii lyhyillä kuvausetäisyyksillä. ES-60-vastavalosuoja pitää ostaa erikseen ja maksaa 40 euroa.

tekijä Välineopas #Objektiivit #23
8.8

Canonin uusi M-sarjan peilittömiin järjestelmäkameroihin tarkoitettu 32 mm F1.4 vastaa kinokoossa pyöreästi 50 mm:ä. Uutuusobjektiivi avaa kolme tärkeää uutta mahdollisuutta.
Ensinnäkin se on 2,6 aukkopykälää valovoimaisempi kuin M-sarjan zoom­objektiivit normaalialueella. Se merkitsee, että sillä voi kuvata heikommassa valossa ja esimerkiksi käyttää ISO 400:a samassa valossa, jossa zoom­objektiivit vaatisivat ISO 2500:aa. Toiseksi sillä päästään suppeampaan terävyysalueeseen, ja kolmanneksi salama yltää kaksi kertaa niin pitkälle kuin käytettäessä zoomobjektiivia.
Objektiivin tarkkuus on mainio koko kuvapinnalla jo täydellä aukolla. Lähin kuvausetäisyys on vain 23 cm, mutta lyhyimmillä etäisyyksillä tarkkuus heikkenee. Vinjetointia tai vääristymiä ei näy. Objektiivin mekaaninen laatu ei kuitenkaan ole aivan niin hyvä kuin muiden saman luokan objektiivien.

Arvio

Objektiivin mekaaninen laatu ei kuitenkaan ole aivan niin hyvä kuin muiden saman luokan objektiivien.

Ominaisuudet

Merkki
23