Canon RF 28-70mm F2.0L USM

Vastaavan valovoiman saa yleensä vain kiinteällä polttovälillä. Vaikuttava terävyys. Sekä hinta että paino ovat melkoiset. Käyttäjän on tultava toimeen ilman kuvanvakainta.

tekijä Välineopas #Objektiivit #23
9.2

Canonin EOS R:ään tarkoitettu zoomobjektiivi, joka vetoaa erityisesti matka- ja hääkuvaajiin, painaa 1430 grammaa eli yli kaksi kertaa niin paljon kuin pakettiobjektiivi RF 24-105 mm F4.0L IS USM – ja sen huomaa. Sääsuojattu objektiivi on valtava: sen mitat ovat 10,4 x 14 cm ja suotimen halkaisija 95 mm. Kuten muissakin RF-sarjan objektiiveissa, myös tässä on ohjelmoitava säätörengas, jolla voidaan säätää esimerkiksi ISO-herkkyyttä ja valkotasapainoa. Se toimii hyvin. Kokoon, hintaan ja painoon nähden on yllättävää, että objektiivissa ei ole kuvanvakainta, varsinkin, kun sellaista ei ole myöskään EOS R -rungossa.
Muissa suhteissa objektiivi on vaikuttava. Kuvalaatu on hieno, ja Canon on panostanut voimakkaasti optiseen suorituskykyyn, minkä kyllä huomaa. Jopa 28 millimetrillä ja täydellä F2:n aukolla terävyys on erinomainen koko kuva-alalla. Usein aukkoa on pienennettävä yhdellä pykälällä tarkkuuden parantamiseksi, mutta tällä objektiivilla se ei ole tarpeen millään kohtaa polttovälialuetta. Vasta aukolla F22 voi aavistaa himpun verran epätarkkuutta kuvan kulmissa. Vinjetointia tai vääristymiä ei ole lainkaan, ja väripoikkeamiakin on turha etsiskellä.

Arvio

Vinjetointia tai vääristymiä ei ole lainkaan, ja väripoikkeamiakin on turha etsiskellä.

Ominaisuudet

Merkki
23