Canon RF 50mm F1.2L USM

Emme olleet ottaneet montakaan kuvaa Canonin uudella, erittäin valovoimaisella, R-sarjaan tarkoitetulla 50-millisellä, kun oli selvää, että objektiivi oli tavallisen yläpuolella.

tekijä Välineopas #Objektiivit #23
8.9

Emme olleet ottaneet montakaan kuvaa Canonin uudella, erittäin valovoimaisella, R-sarjaan tarkoitetulla 50-millisellä, kun oli selvää, että objektiivi oli tavallisen yläpuolella. Ennen kaikkea tarkkuus on erinomainen jo täydellä aukolla, mikä on epätavallista näin valovoimaisessa objektiivissa. Vinjetointia on vain hiukkasen, ja jos kameran valikosta valitaan objektiivinkorjaus, se vähenee lähes olemattomiin.
F1,2 tuottaa miellyttävän bokehin, minkä takia objektiivi sopii hyvin muotokuvaukseen, sillä taustasta tulee kauniin sumea myös, jos kuvaaja on paljon lähempänä mallia kuin olisi tarpeen esimerkiksi satamillisellä. Kuvauksissa syntyy siis hyvä, läheinen kontakti. Ikävä kyllä objektiivissa ei ole kuvanvakainta. Suuri valovoima mahdollistaa kuitenkin kuvauksen lyhyillä valotusajoilla. Automaattitarkennus on hyvä, mutta lähietäisyydellä otimme usein käyttöön loistavan, moottoroidun käsitarkennuksen. Objektiivi on kimpale, sillä se painaa lähes kilon. Kultakimpale se on siksi, että se on kauttaaltaan pätevä ja miellyttävä objektiivi, jonka käytettävyys saa korkean arvosanan.

Arvio

Kultakimpale se on siksi, että se on kauttaaltaan pätevä ja miellyttävä objektiivi, jonka käytettävyys saa korkean arvosanan.

Ominaisuudet

Merkki
23