Canon EF 11-24 mm F4.0L USM

EF 11–24 mm on ihanteellinen linssi maisemien ja arkkitehtuurin kuvaamiseen. Ihmiset kuvan reunoilla vääristyvät tunnistamattomiksi, ja vähäinenkin liikuttelu saa kuvan suorat linjat kaartumaan.

#Objektiivit #Canon
8.9

Hinta, tekniset tiedot ja kupera etulinssi varastavat huomion. Objektiivin paino ja koko saavat jopa jämerän EOS-1D X:n muistuttamaan taskukameraa, ja kuvanlaatu on uskomaton. Kuvakulma on 11 millin polttovälillä peräti 126 astetta, eikä vääristymiä näy lainkaan. Vinjetoinnin saa korjattua Photoshopilla hetkessä. Kuva on keskeltä veitsenterävä jo täydellä aukolla. Nurkatkin terävöityvät aukolla F8, eikä vinjetointia enää näy.
EF 11–24 mm on ihanteellinen linssi maisemien ja arkkitehtuurin kuvaamiseen. Ihmiset kuvan reunoilla vääristyvät tunnistamattomiksi, ja vähäinenkin liikuttelu saa kuvan suorat linjat kaartumaan. Optiikka on silti poikkeuksellisen laadukasta. Laajakulma ei korvaa 16–35 mm -objektiivia mutta täydentää sitä hyvin, ja voimakkaalla laajakulmalla voi kokeilla uusia kuvaustilanteita. Vierellä seisovia ihmisiä täytyy vain muistaa pyytää siirtymään taaemmaksi, sillä muuten hekin tulevat mukaan laajakulmakuvaan.

Arvio

Maailman parhaimpiin kuuluva laajakulmaobjektiivi sopii kinokoon kameroihin, ja kuvanlaatu on upea.
Herkullisen objektiivin hankinnasta kertyy melkoinen lasku. Sigman 12–24 millin laajakulma maksaa vain viidenneksen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon