Canon EF 16-35 mm F4.0L IS USM

Tämä objektiivi tarjoaa muhkean laajakulman ja veitsenteräviä kuvia kulmia myöten. Optiset virheet ovat vähäisiä, ja kyseessä onkin Canonin paras laajakulmazoom.

#Objektiivit #Canon
9.2

Canonin laajakulmaisimpia zoomeja on vaivannut se, että terävyys ei kuva-alan reunoilla ole ollut huippuluokkaa, mutta EF 16-35 mm F4.0L IS USM -objektiivia ei akilleen kantapää vaivaa. EOS-kuvaaja saa nyt kauttaaltaan teräviä otoksia, ja objektiivi piirtää kinokoon kamerassa terävästi reuna-alueita myöten jopa suurimmalla aukolla ja lyhimmällä eli 16 mm:n polttovälillä. Puhutaan siis kuvausnautinnosta. Terävyys ei häivy minnekään, kun zoomataan 35 mm:iin, ja aukolla F8 se vain paranee. Kromaattista poikkeamaa emme nähneet lainkaan. Vääristymä on selvä 16 mm:n polttovälillä, kuten vastaavilla laajakulmilla aina, mutta nyt se on tiessään jo 20 mm:n kohdalla. Täydellä aukolla esiintyy vinjetointia, mutta aukolla F5,6 se on vähentynyt merkittävästi. Tarkennus on nopea ja hiljainen, ja kuvanvakain on niin tehokas, että käsivaralta voi kuvata jopa 1/10 sekunnin suljinajalla. Isoveli EF 16-35 mm F2.8L IS USM II on valovoimaisempi, mutta noin 400 euroa kalliimpi eikä reunoilta yhtä teräväpiirtoinen.

Arvio

Jos haaveilet erinomaisesta Canonin laajakulmazoomista, osta tämä – ennemmin kuin pari kolmesataa halvempi EF 17-40 mm F4.0L. Tämä zoom on parhaimmillaan maisema- ja arkkitehtuurikuvauksessa, eivätkä vinjetointi ja vääristymät ole ongelma tälle huippulasille.

Ominaisuudet

Merkki
Canon