Canon EF 17-40mm F4.0L USM

Canonilla on mallistossaan kaksi L-objektiivia, joiden valovoimat ovat F2,8 ja F4. F2,8-objektiivit ovat tähtiä, mutta on tosiasia, että F4-mallit ovat usein vähintään yhtä hyviä, vain paljon edullisempia.

#Objektiivit #Canon
8.9

Canonilla on mallistossaan kaksi L-objektiivia, joiden valovoimat ovat F2,8 ja F4. F2,8-objektiivit ovat tähtiä, mutta on tosiasia, että F4-mallit ovat usein vähintään yhtä hyviä, vain paljon edullisempia. EF 17-40 mm on tästä loistava esimerkki. Kuvista on mahdotonta erottaa, onko se otettu kalliilla 16-35 mm vaiko edullisemmalla mallilla. Objektiivi on mekaanisesti huippuluokkaa sekä pöly- ja kosteussuojattu. Automaattitarkennus on nopea ja äänetön.
Terävyys on keskellä hyvä kaikilla aukoilla ja polttoväleillä. Kulmissa se on hiukan heikompi aukolla F4, mutta on selvästi parempi jo aukolla F5,6. Vääristymää ja vinjetointia on paljon. Niitä tulisi parantaa, kun tämä jo lähes kymmenvuotias objektiivi saa seuraajan.

Arvio

EF 17-40mm F4.0 on valintamme Canonin täyskennokameroihin. Vaikka se on kevyt, pieni ja puolet halvempi, se on mekaanisesti ja optisesti suuren 16-35 mm F2.8:n tasalla.

Ominaisuudet

Merkki
Canon