Canon EF 200-400mm F4.0L IS USM EXT. 1.4X

Pitkään odotettu Canonin kiinteällä telejatkeella varustettu supertele on viimein kauppojen hyllyllä. Se maksaa suunnilleen uuden pienen auton verran.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Canon
9.2

Superteleobjektiivit avaavat urheilu- ja luontokuvaajille aivan uudet näkymät. Avainsanat ovat joustavuus ja keveys, kun vertailukohtana on aikaisemmin mukana raahattu kalusto.
Huomiota herättävintä objektiivissa on epäilemättä kiinteä telejatke, joka kasvattaa polttovälin yhdellä painalluksella 280–560 mm:iin. Kiinteällä telejatkeella on useita etuja. Jo sekin, ettei objektiivia tarvitse irrottaa kamerasta telejatkeen kiinnittämistä varten, säästää aikaa ja vaivaa sekä varsinkin tärkeitä sekunteja kesken tärkeän kuvaustilanteen. Samalla tietysti vähenee huomattavasti myös riski siitä, että kennolle tai objektiiviin pääsee menemään pölyä. Kuvanlaatu on yksinkertaisesti henkeäsalpaava, ja telejatkeen kanssa käytettynä terävyys lähes vastaa raskaita 500 ja 600 mm:n teleobjektiiveja. Telejatkeen ja zoomobjektiivin yhdistelmä tarjoaa valokuvaajalle paljon vapautta. Muotoilu on hyvä ja objektiivi toimii kuin unelma. Automaattitarkennus on nopea ja tarkka. Hinta on päätähuimaava mutta reilu.

Conclusion

Luokkansa joustavin supertele. Siitä tulee ilman epäilyksen häivää ammattilaisten suosikki. Hinta on raastavan kova, mutta laatukin on esimerkillinen ja suunnittelu aukoo uusia uria. On suuri etu, että kiinteää telejatketta käytettäessä pystytään myös zoomaamaan.

Ominaisuudet

Merkki
Canon