Canon EF 50mm F1.8 STM

Canonin 50-millisen F1,8-objektiivin valovoima on kolme ja puoli kertaa suurempi kuin 18–55-millisen pakettiobjektiivin 50 mm:n polttovälillä.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Canon
8.8

Canonin 50-millisen F1,8-objektiivin valovoima on kolme ja puoli kertaa suurempi kuin 18–55-millisen pakettiobjektiivin 50 mm:n polttovälillä. Kuvattaessa voi siis käyttää ISO 400 -asetusta ISO 4000:n sijasta, ja samalla saadaan haluttaessa pienempi syvyysterävyys. Mekaniikaltaan Canonin uutuus on selvästi edeltäjäänsä parempi. Bajonetti on metallia ja tarkennusrengas aiempaa suurempi. Tarkennus toimii lähes äänettömästi, ja tarkennusta voi täsmätä käsin automaattitarkennuksen jälkeen. Täydellä aukolla kuvissa näkyy voimakasta vinjetointia, joka heikkenee tultaessa F2,8:aan ja katoaa F4:ssä. Terävyys on hyvä suurilla aukoilla, ja kuvanlaatu on huippuluokkaa F4:n ja F16:n välillä. Objektiivi sopii myös kinokoon kameraan, ja hintakin on edullinen, 160 euroa. Canonin uutuus ei kuitenkaan päihitä Nikonin vastaavaa, jossa on leveämpi tarkennusrengas ja etäisyysasteikko.

Arvio

Valovoimainen F1,8:n objektiivi maksaa vain 160 euroa. Objektiivi sopii erin­omaisesti muotokuviin, joihin halutaan usein epätarkka tausta.
Täyden aukon kuvissa on vinjetointia. Ei yllä samalle tasolle kuin pääkilpailija Nikonin 50-millinen, jossa on etäisyysasteikko ja jonka tuntuma on parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Canon