Canon EF 600mm F4.0L IS II USM

Yksitoistavuotiaalle supertelelle on vihdoin tehty korvaaja. Uutuusmallissa on parannuksia, ja se on pakattu uuteen, virtaviivaiseen designiin.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Canon
9.3

Luontokuvaajan suosikkiobjektiivi on monella tapaa edeltäjäänsä hieman parempi. Myös tässä Canonin teleobjektiivissa on kuvanvakain, jonka luvataan mahdollistavan käsivarakuvauksen neljä askelta pitemmillä ajoilla kuin ilman vakainta. Vanhemmissa versioissa etu on kaksi askelta. Tämän sekä vähentyneen painon ansiosta 600 mm telellä voi kuvata käsivaralta jopa 1/40 sekunnin valotusajalla. Supertele on vetänyt mahansa sisään, ja uudistuneen, nerokkaan muotoilunsa myötä painoa on onnistuttu pudottamaan peräti 1,5 kiloa. On suoraan sanottuna fantastista voida kuvata tällä putkella ilman jalustaa. Tämä lisää vapautta, jonka myötä valokuvaajat ympäri maailman tulevat ottamaan kuvia, jollaisia he eivät muutoin saisi. Kuvanlaatu hipoo täydellisyyttä, ja tele tekee tinkimättömän terävää ja kaikin puolin loistavaa jälkeä. Testasimme sitä vain käsivaralta ja yhdessä Canon EOS-1D X:n kanssa, joka myös tarkentaa nopeasti ja täsmällisesti myös heikossa valossa.

Conclusion

Supertelen erityisvahvuuksia ovat äänettömyys sekä nopea ja kouriintuntuva automaattitarkennus. Ainut heikkous on hinta, joka on nostettu lähes pilviin. 25 prosentin hinnankorotus edeltäjään nähden vaikeuttaa ostamista.

Ominaisuudet

Merkki
Canon