Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM

Uutta Canon EF-S 18-135 mm:ä on edeltäjäänsä verrattuna paranneltu hiljaisella STM-moottorilla, joka tarkentuu tasaisemmin. Siitä on etua varsinkin videokuvauksessa.

#Objektiivit #Canon
8.5

Uutta Canon EF-S 18-135 mm:ä on edeltäjäänsä verrattuna paranneltu hiljaisella STM-moottorilla, joka tarkentuu tasaisemmin. Siitä on etua varsinkin videokuvauksessa. Uudentyyppinen Canon-objektiivi toimii mekaanisesti erittäin hyvin ja siinä on tasaisesti liikkuva zoomausrengas. Objektiivikiinnitys on metallia, päin vastoin kuin kamerajätin edullisemmissa objektiiveissa. Tarkennusta ei voida hienosäätää käsin. Kuvanvakain ja tarkennus voidaan ottaa painikkeilla pois päältä, ja leveä ja mukava tarkennusrengas on helppokäyttöinen. Zoomausrengas voidaan lukita 18 mm:iin niin, ettei objektiivi liu’u ulos. Vastavalosuojan tulisi kuulua hintaan, vaan ei kuulu. EW-73B on lisävaruste ja maksaa noin 37 euroa. Täydellä aukolla vinjetointia esiintyy kaikilla polttoväleillä, mutta ei silti häiritsevässä määrin. Vääristymä pysyy hyvin hallinnassa. Terävyys on paras kaikista kolmesta testatusta Canon-objektiivista jo täydellä aukolla. Varsinkin reunojen terävyys oli myönteinen yllätys.
Juuri terävyyden vuoksi valitsimme tämän objektiivin testivoittajaksi EOS-malliston kameroille. Testikameroissamme se oli hyvin tasapainoisen tuntuinen. Uutta kameraa hankkivien kannattaa myös panna merkille, että sen voi saada pakettina monien APS-C -kennolla varustettujen EOS-kameroiden kanssa.

Arvio

Hiljainen moottori ja muotoilu tekevät Canon EF-S 18-135 mm:stä hienostuneemman kuin EF-S 18-200. Terävyys on hyvä ja objektiivivirheetkin hyväksyttävissä. Testivoittaja.

Ominaisuudet

Merkki
Canon