Canon EF-S 24mm F2.8 STM

Tämä huippupieni Canon-objektiivi APS-C-kennoisiin järjestelmäkameroihin on sekä edullinen että valovoimainen. Emme vain oikein tiedä, ketä varten se on tehty.

#Objektiivit #Canon
8.5

Huippupieniä objektiiveja sanotaan pannukakkuobjektiiveiksi. Canon julkisti kolme vuotta sitten ensimmäisen 40 mm pannukakkuobjektiivinsa täysikennoisille kameroilleen. Nyt seuraa APS-C -kennokoon EOS-kameroille tarkoitettu 24 mm, mikä vastaa kinokoon 38 mm:n polttoväliä. Se toimii mekaanisesti hyvin ja lähin tarkennusetäisyys on vain 16 cm. Sinä on STM-tarkennus, joka tarkentaa pehmeämmin ja sopii varsinkin videoon. Terävyys on hyvä aukolla F2,8 ja paranee sekä keskellä että reunoilla tasaisesti himmennettäessä aukolle F8. Täydellä aukolla esiintyy hiukan vinjetointia, joka lähes katoaa aukolla F4. Näissä kohdissa objektiivi ei juuri eroa EF-S 18-55 mm STM -pakettiobjektiivista, joka sillä useimmiten korvataan. Valovoima F2,8 on tietysti suurempi, optista kuvanvakainta ei ole ja helposti tulee kaivanneeksi zoomausmahdollisuutta kiinteän 38 mm:n polttovälin sijaan. Kiinteäpolttovälinen ei voita terävyydessäkään, mutta vastavalossa sentään syntyy vähemmän sisäisiä heijastumia.

Arvio

Uusi 24-millinen on hieno ja edullinen pikkuobjektiivi, mutta kenelle? Jos koko ja paino ratkaisevat, on peilitön järjestelmäkamera paras valinta, eikä kuvanlaatukaan ole parempi kuin Canonin pakettiobjektiivissa. Suurimmiksi eduiksi jäävät hyvä valovoima ja halpa hinta.

Ominaisuudet

Merkki
Canon