Testattavanamme Canon EF 400 mm F4.0 DO IS II USM

Canonin uudessa 400 mm:n objektiivissa käytetyt diffraktiiviset linssit tekevät siitä paljon keveämmän ja pienemmän. Sillä on ilo työskennellä, mutta ilolla on hintansa.

#Objektiivit #Canon
8.6

Canonin diffraktiiviset linssit ovat jotain aivan erityistä. Valo taittuu epätavanomaisesti, ja siksi linssit voidaan sijoittaa peräkkäin lähemmäs toisiaan. Siksi objektiiveista voidaan tehdä entistä selvästi pienempiä ja kevyempiä. Esimerkiksi uusi 400 mm F4.0 DO IS II painaa 1 200 grammaa eli puolet EF 300 mm F2.8:sta. Objektiivia on todella ilo käyttää. Se on muita teleobjektiiveja tasapainoisempi sekä täyden koon että APS-C-kennoisen järjestelmäkameran kanssa. Mekaanisesti se on samaa korkeaa laatua kuin punarenkaiset Canon-objektiivit. Myös kuvanvakain on erinomainen ja siinä on uusi, panorointiin sopiva Mode 3. Terävyys on erinomainen jo täydellä aukolla eli siis parempi kuin edeltäjässään, eikä vinjetointia tai vääristymiä näy. Objektiivi suoriutuu hyvin myös vastavalossa. Kontrasti on kuitenkin silminnähden pienempi kuin muissa vastaavissa teleobjektiiveissa. Se sopii kuitenkin hyvin jyrkkäsävyisiin kohteisiin, ja kontrastiahan voidaan helposti muokata kuvankäsittelyvaiheessa.

Arvio

Kun tarvitaan pientä, valovoimaista ja teräväpiirtoista objektiivia, joka pysyy hyvin mukana luonnossa tai urheilukentällä, on tämä objektiivi hyvä valinta varakkaalle. Hinnan lisäksi ainoa miinus tulee pienestä kontrastista, joka voidaan kuitenkin korjata kuvankäsittelyssä.

Ominaisuudet

Merkki
Canon