ExoLens

ExoLens PRO with Optics by ZEISS Mutar 0.6x Asph T* Wide-Angle

Laajakulma ilman vääristymiä

#Objektiivit #ExoLens
8.8

ExoLens on tehnyt joukon puhelimiin liitettäviä objektiiveja yhteistyössä Zeissin kanssa, mikä lupaa hyvää laatua. Mutar 0,6x Asph T* lisää laajakulmaa, joten esimerkiksi iPhone 7:n polttoväliksi tulee 17 mm tavallisen 28 mm:n sijasta. Laatu on todella vaikuttava. Kuvaterävyys on hyvä reunoihin asti. Tosin aivan uloimmat kulmat toistuvat hieman epätarkasti, mutta niin ne tekevät myös kuvattaessa ilman laajakulmaa, joten syynä on varmaankin iPhonen oma objektiivi. Myöskään vääristymiä ei näy, joten suorat linjat pysyvät suorina, mikä on hienoa. Testasimme objektiivia, joka myydään erityisen pidikkeen kanssa. Pidikkeessä on jalustakierre, joka asettuu tukevasti puhelimen ympärille. Pidikkeen kiinnitys vaatii hieman askartelua, ja kieli on pidettävä keskellä suuta, kun kallista objektiivia kierretään paikoilleen, jottei se putoa. Objektiivi tekee myös puhelimen tasapainosta huteran.

Arvio

Korkea optinen laatu, hyvä terävyys kulmiin saakka ja vääristymiä tuskin lainkaan. Ulkoinen laajakulma on erittäin käyttökelpoinen.
Objektiivi on painava ja tekee puhelimen tasapainosta huteran. Objektiivi on hiukan hankala saada kiinnitetyksi pidikkeeseen.

Ominaisuudet

Merkki
ExoLens