Fujifilm FUJINON XC 35 mm F2.0

Objektiivi vastaa reilua 50 mm:iä Fujifilmin kameroissa ja se kuuluu valmistajan halvimpaan objektiivisarjaan. Aukkorengasta ja sääsuojausta ei ole.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Fujifilm
8.5

XC-sarja edustaa Fujifilmin huokeimpia objektiiveja. Niissä ei ole aukkorengasta eikä sääsuojausta, ja rakenteissa on paljon enemmän muovia kuin kalliimmissa XF-objektiiveissa. Se koskee myös XC 35 mm F2.0:aa, jonka polttoväli vastaa 52,5 mm:iä. Optinen laatu on hintaan nähden hyvä, mutta kuvan kulmat näkyvät hieman sumeina F2:lla. Taustasumennus on kuitenkin hieno, ja F5,6:sta F11:een terävyys on hyvä koko kuva-alalla.

Jos käytössä on ollut X-T3 ja jos on tottunut säätämään aukkoa objektiivista, sen säätäminen kamerasta vaatii totuttelua. Objektiivi sopii hyvin pieneen X-T200:aan, jossa se kevyenä on hyvin tasapainossa. Suurempiin kameroihin parempi vaihtoehto on jykevä XF 35 mm F2.0, jossa on aukkorengas mutta jonka hinta on kaksinkertainen.

Conclusion

Objektiivi sopii hyvin pieneen X-T200:aan, jossa se kevyenä on hyvin tasapainossa. Terävyys on hyvä koko kuva-alalla, kun valitaan hieman pienempi aukko.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm