Fujifilm FUJINON XF23mmF1.4 R

Fujifilmin uusi valovoimainen ja terävästi piirtävä objektiivi vahvistaa Fujifilmin X-kamerasarjan asemaa. Nyt se on valmis haastamaan isojen valmistajien kilpailevat mallit.

#Objektiivit #Fujifilm
8.6

Fujifilm kehittää X-sarjaansa tosissaan. Nyt saatavana on jo kymmenen X-kiinnityksellä varustettua objektiivia, jotka on kehitetty nimenomaan näitä Fujifilmin peilittömiä järjestelmäkameroita varten. Sarjaan kuuluu joukko vaihdettavalla objektiivilla varustettuja kameroita, joissa on APS-C-kokoinen kenno. Kennon kokoon perustuva niin sanottu rajauskerroin on 1,5, joten upouusi valovoimainen laajakulma Fujinon XF23 mm F1,4R vastaa kuvakulmaltaan kinokoon kameran 35-millin objektiivia.
Kyseessä on klassinen reportaasikuvaajan polttoväli. Se piirtää terävästi kaikilla aukoilla, mutta täydellä aukolla on äärimmäisissä kulmissa pientä epäterävyyttä. Objektiivissa on 11 linssielementtiä, jotka ovat kahdeksassa ryhmässä, ja yhdessä on väripoikkeamaa vähentävä asfäärinen hionta. Objektiivi painaa 300 grammaa eli melkein yhtä paljon kuin X-sarjan pienimmät mallit X-M1 ja X-A1. Objektiivissa on sisäinen tarkennus. Ulkokuori on metallia. Tynnyrivääristymää on jonkin verran.

Arvio

Polttoväliltään klassinen valovoimainen reportaasiobjektiivi, joka on tarkoitettu Fujifilmin X-sarjan peilittömiin järjestelmäkameroihin. Objektiivi piirtää terävästi kaikilla aukoilla, mutta kuvissa on aika ajoin havaittavissa jonkin verran tynnyrivääristymää.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm