anm_fuji80_01

Fujifilm Fujinon XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro

Viimeinkin aito makro

#Objektiivit #Fujifilm
8.9

Uusi 80 mm:n makro täyttää aukon Fujifilmin objektiivivalikoimassa. Merkin ainoa makro-objektiivi on tähän asti ollut XF 60 mm F2.4, joka toistaa kohteen kennolla vain 1:2-koossa ja joka sitä paitsi ei ole erityisen tarkka, varsinkaan täydellä aukolla. Uutuus taas on kulmiin asti tarkka kaikilla aukoilla, eikä se tuota vinjetointia eikä vääristymiä. Automaattitarkennus toimii varmasti ja nopeasti useimmilla etäisyyksillä ja hidastuu vasta aivan läheltä kuvattaessa, mikä on normaalia. Kuvanvakainkin on hyvä. Vakauksen saa pois päältä, ja tarkennusaluetta saa pienennetyksi painikkeista. Objektiivissa on aukkorengas ja hyvä manuaalinen tarkennusrengas. Mukana tulee tehokas vastavalosuoja, ja objektiivi on kosteussuojattu. Huonoa on, että tarkennusyksikkö rahisee, kun kamera on poissa päältä. Hinta on suolainen. Zeissin erinomainen 50 mm:n Touit-makro on lähes 500 euroa halvempi.

Arvio

Fujifilmin X-järjestelmään on lopultakin tullut huippuluokan makro-objektiivi, joka näyttää kohteen 1:1-koossa, joten sillä pääsee kuvaamaan aivan läheltä.
Hinta on kallis, ja on ärsyttävää, että objektiivi rahisee, kun se ei ole käytössä. Selvästi painavampi kuin Zeissin valmistama edullisempi kilpailija.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm