Laowa 105mm F2.0 Smooth Trans Focus

Objektiivi tuottaa erittäin hienon bokehin ja piirtää tarkasti tarkennusalueella. Mekaanisesti miellyttävä. Saatavissa myös Canoniin, Nikoniin ja Pentaxiin. Kaikki säädöt on tehtävä käsin, ja kaksi aukkorengasta ovat hämääviä. Vastavalosuoja on hankala kiinnittää ja ottaa irti.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Laowa
8.8

Laowan erikoisobjektiivi tavoittelee kuvia – esimerkiksi muotokuvia – joissa on silkinhieno bokeh eli taustasumennus. Sitä varten siinä on erityinen apodisointilinssi, joka tuottaa erittäin pehmeän taustan mutta verottaa myös vähän valovoimaa. Linssissä on kaksi aukkorengasta. Toinen on portaaton ja ilmoittaa valovoiman niin sanottuina T-arvoina välillä T3,2–T8, ja sitä käytetään taustasumennuksen aikaansaamiseen. Toisessa on aukot F2–F22.
Objektiivin käyttö on vaativaa. Kaikki säädöt ovat käsisäätöjä, ja koska syvyysterävyys on F2:lla erittäin suppea, tarkennuksen on oltava täsmällinen. Jos kuvaaja tai kuvattava liikkuu hiukankin, tarkennus katoaa, joten pienten lasten kuvaaminen ei onnistu. Täydellä aukolla sumennus on todella hieno ja pehmeä. Piirtokyky on hyvä täydestä aukosta alkaen, ja vääristymiä on vähän. Testasimme objektiivia Sonyn peilittömässä kamerassa.

Arvio

Piirtokyky on hyvä täydestä aukosta alkaen, ja vääristymiä on vähän.

Ominaisuudet

Merkki
Laowa