Laowa 24mm F14 Probe Lens

Ainutlaatuinen, vesitiivis objektiivi, jolla ei ole kilpailijaa. Mainio rakenne ja voimakas led-valo. Vaikea saada oikein valottuneita, teräviä kuvia. Ei automaattitarkennusta, ja vaatii usein jalustaa. Kallis.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Laowa
7.0

Mitä tahansa Laowasta sanotaankin, se ei todellakaan tee metritavaraa jokamiehelle. Viime vuonna testasimme erikoisen 9 mm:n laajakulman, ja nyt on vuorossa makro, joka saa laajakulman vaikuttamaan aivan tavalliselta.
Jo 24 mm:n polttoväli on erityinen. Kyse on nimittäin makrolaajakulmasta. Se tarkoittaa, että esimerkiksi hyönteisiä pääsee kuvaamaan aivan läheltä, ja samalla otuksen ympäristö ja tausta piirtyvät kuvaan aivan tarkkoina. Poissa on siis se, mitä rakastamme makrokuvissa: täysin epäterävä tausta ja syvyyssuunnassa latistunut perspektiivi.
Mutta tämä ei suinkaan ole erikoisinta. Laowan objektiivi on nimittäin 40 cm:n pituinen, vesitiivis ja sen etulinssissä on valo. Sen voimanlähteenä pitää käyttää erikseen hankittavaa varavirtalähdettä, Mutta sitten objektiivin voi työntää vaikka ampiaispesään, akvaarioon tai muuhun vaikeapääsyiseen paikkaan vaarantamatta omaa nenäänsä.
Suurin aukko on F14, joten objektiivi vaatii paljon valoa, eikä kuvista saa oikein valottuneita laitteessa olevilla led-diodeillakaan. Yksityiskohtien toisto ei ole erityisen vakuuttava. Kärsivällinen saa tällä objektiivilla kiinnostavia videoita sammakkoperspektiivistä kuvaamalla.

Conclusion

Kärsivällinen saa tällä objektiivilla kiinnostavia videoita sammakkoperspektiivistä kuvaamalla.

Ominaisuudet

Merkki
Laowa