Laowa 25mm F2.8 2.5-5X Ultra Macro

Sopuhinta erikoisobjektiiville, joka avaa aivan uudenlaisen kuvauskohteiden maailman. Kaikki säädöt on tehtävä käsin, mikä edellyttää hyviä teknisiä valmiuksia – ja laskee arvosanaa.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Laowa
8.6

Kohteita, joita voi kuvata tällä objektiivilla, ei pysty näkemään edes luupilla. Laowan ultramakro-objektiivi sijoittuu 2,5–5-kertaisen suurennuksensa ansiosta makro-objektiivin ja mikro­skoopin välimaastoon, ja kuvaukselle avautuu aivan uusi maailma. Kun kuvausetäisyys on noin neljä senttiä, ei kannata yrittää kuvata esimerkiksi eläviä hyönteisiä. Näin läheltä kuvattaessa valoa menee lisäksi hukkaan, mutta syväterävyyden vuoksi aukkoa täytyy pienentää esimerkiksi F8–F11:een. Niinpä valotusajaksi voi tulla jopa kymmenen sekuntia, ja sen vuoksi kuvata voidaan vain sellaisia kohteita, jotka ovat aivan paikoillaan – ja lisäksi sisällä ja niin, että kamera on jalustalla. Objektiivissa ei ole prosessoria, vaan siinä on käsitarkennus ja aukon käsisäätö. Se asettaa siis vaatimuksia kuvaajan teknisille taidoille, mutta palkintona ovat kuvat toisenlaisesta maailmasta. Objektiivin saa Canoniin, Nikoniin ja Pentaxiin ja sitä voi käyttää myös kinokoon kameroissa. Sitä saa lisäksi Sony FE:hen ja sitä voi käyttää APS-C-­kameroissa, joissa se suurentaa vielä enemmän. Lisävarusteena saa käytännöllisen, noin 60 euroa maksavan jalustapannan, jonka voi kiinnittää Sirui-jalustoihin suoraan ja muihin sovittimen avulla.

Arvio

Lisävarusteena saa käytännöllisen, noin 60 euroa maksavan jalustapannan, jonka voi kiinnittää Sirui-jalustoihin suoraan ja muihin sovittimen avulla.

Ominaisuudet

Merkki
Laowa