Laowa 4 mm F2.8 Fisheye MFT

Pyöreällä kalansilmäobjektiivilla saadaan täysin ainutlaatuisia valokuvia. Kuvista tulee nimittäin pyöreitä ja ne vääristyvät äärimmäisen paljon. Se on hauskaa, ja hintakin on kohdallaan.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Laowa
8.3

Pyöreällä kalansilmäobjektiivilla saadaan täysin ainutlaatuisia valokuvia. Kuvista tulee nimittäin pyöreitä ja ne vääristyvät äärimmäisen paljon. Tämän objektiivin kuvakulma on peräti 210 astetta. Tästä syystä kuvaan onkin syytä pitää silmällä omia jalkojaan kuvauksen aikana. Lisäksi kameraa on pyrittävä pitelemään niin, että sormet eivät näkyisi kuvissa. Kuvaaminen voi siis olla vähän hankalaa.

Aukko säädetään aukkorenkaalla. Terävyys on parhaimmillaan aukoilla F5,6 ja F8, mutta mitään erityistä vaikutusta se ei tee. Tarkennus säädetään myös käsin, mutta se ei ole ongelma, jos kamerassa on terävät alueet näyttävä focus peaking -toiminto. Heijastuksia syntyy helposti, ja ne näkyvät värillisinä ääriviivoina kuvan reunoilla. Pidimme kuitenkin tähdenmuotoisista huippuvalokohdista, joita syntyy pienillä aukoilla. Testasimme Olympukselle ja Panasonicille tarkoitetun Micro Four Thirds -version, joissa kuvan ympyrä valitettavasti rajautuu ylhäällä ja alhaalla. Objektiivia on saatavana myös Canon M:n, Fujifilmin ja Sony E:n kiinnityksiin. Hinta on kohtuullinen mutta käyttötarve marginaalinen. Tämä on kiva lasi, vaikkakaan ei optisesti täydellinen.

Conclusion

Hinta on kohtuullinen mutta käyttötarve marginaalinen. Tämä on kiva lasi, vaikkakaan ei optisesti täydellinen.

Ominaisuudet

Merkki
Laowa