Laowa 9mm F2.8 Zero-D

Innostava työkalu ja riittävän pieni pidettäväksi aina mukana. Edullinen hinta. Jpg-kuvien valotuksessa ja värien toistossa oli pientä hapuilua. Kannattaa ottaa raakakuvia.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Laowa
8.5

Laowan uusi, suoralinjainen superlaajakulma tarjoaa 113 asteen kuvakulman vaakatasossa. Objektiivi sopii Canonin M-, Sonyn E- ja Fujifilmin X-kiinnityksiin ja sen polttoväli on näissä 9 mm, mikä vastaa 12 mm:iä. Siinä ei ole automaattitarkennusta eikä prosessoria, joten aluksi käyttämämme Fujifilm X-T2 kieltäytyi yhteistyöstä. Mutta kun säädimme kameran kuvaamaan ilman objektiivia ja valitsimme aukon esivalinnan ja käsisäätöisen herkkyyden, Laowa toimi ongelmitta.
Aukon säätäminen käsin ei ole ongelma, sillä kameran sähköinen etsin korjaa kirkkauden vähentymisen automaattisesti. Syvyysterävyys on valtava, joten automaattitarkennusta ei juuri kaipaa. Aukolla F8 kaikki näkyy terävänä puolesta metristä äärettömään, ja lähin kuvausetäisyys on vain 12 cm. Terävyys on hieno kaikilla aukoilla keskeltä ja F4:stä alkaen myös kulmista. Täydellä aukolla näkyy vähän vinjetointia mutta ei vääristymiä. Objektiivin pinnoitteet ovat hyvät, joten sisäisiä heijastuksia ei synny aurinkoonkaan päin kuvatessa. Parasta on, että tämä objektiivi ei helposti jää kotiin. Se on vain kuuden senttimetrin pituinen, ja paino on vähäiset 215 grammaa, vaikka valmistusaineena on metalli.

Arvio

Innostava työkalu ja riittävän pieni pidettäväksi aina mukana. Edullinen hinta.

Jpg-kuvien valotuksessa ja värien toistossa oli pientä hapuilua. Kannattaa ottaa raakakuvia.

Ominaisuudet

Merkki
Laowa