anm_nikon10-20mm_01

Nikon AF-P DX NIKKOR 10-20mm F4.5-5.6G VR

Halpa ja kallis zoom

#Objektiivit #Nikon
8.6

Nikonin uudessa APS-C-kameroihin tarkoitetussa laajakulmazoomissa on hyvä 15–25 mm:iä vastaava polttovälialue, ja se maksaa vain puolet Nikonin kahdesta muusta APS-C-laajakulmazoomista. Canonin vastaava EF-S 10–18 mm maksaa kuitenkin vain 290 euroa.
Materiaaleissa ja viimeistelyssä on selvästikin säästetty. Kiinnitys on muovia, zoom ei ole tiivistetty ja käsitarkennus pitää ottaa käyttöön rungosta, sillä objektiivissa ei ole A/M-painiketta. Zoom- ja tarkennusrenkaat toimivat toisaalta täsmällisesti, vastavalosuoja on hyvä ja automaattitarkennus äänetön ja nopea. Objektiivissa on myös 3,5 aukkoaskeleen kuvanvakain. Terävyys on hyvä kaikilla polttoväleillä kuvan keskellä ja eri aukoilla F 11:een asti, ja reunojen terävyys on samalla tasolla kuin Nikonin 10–24-millisellä alkaen F5,6:sta. 10 mm:llä on hiukan vääristymää ja vinjetointia. Vinjetointi kuitenkin vähenee, kun aukkoa pienennetään.

Arvio

Automaattitarkennus on nopea ja äänetön, ja kuvanvakaus toimii hyvin. Keskiosan tarkkuus on hyvä F11:een saakka, ja reunojen tarkkuus menettelee.
Nikonin uusi laajakulmazoom maksaa 110 euroa enemmän kuin Canonin vastaava. Objektiivi ei ole tiivistetty, ja vinjetointia näkyy selvästi.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon