Nikon AF-S 16-35mm F4.0G ED VR

Nikon teki ensimmäisen ammattimaisen, kuvanvakaimella varustetun laajakulmazoomin, joka piirtää veitsenterävästi jopa kuvattaessa käsivaralta heikossa valossa.

#Objektiivit #Nikon
9.0

Nikon teki ensimmäisen ammattimaisen, kuvanvakaimella varustetun laajakulmazoomin, joka piirtää veitsenterävästi jopa kuvattaessa käsivaralta heikossa valossa. Se on varsinkin reportaasikuvauksessa kullan arvoinen ominaisuus, ja se on enemmän kuin riittävä vastapaino sille, että objektiivi on aukon verran hitaampi kuin 14-24 mm. Kuvanvakain turvaa jo muutenkin loistavan kuvanlaadun. Nikonin lähtökohta lienee, että objektiivin on piirrettävä hyvin jo täydellä aukolla, ja sen se totisesti tekee. Terävyys laskee aukolla F22, mutta kuvat ovat edelleen käyttökelpoisia. Vääristymä ja vinjetointi ovat hallinnassa ja isomman, 14–24 mm tasolla, ja useimmat Nikonin uudemmat kamerat osaavat vieläpä korjata sen automaattisesti.

Arvio

Hyvä vaihtoehto maineikkaalle suuremmalle 14-24 mm objektiiville. Laatu ja terävyys ovat hyvät, kuvanvakain löytyy, ja kaikki suurin piirtein puoleen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon