Nikon AF-S 18-200mm F3.5-5.6 G ED VR II DX

Testin kaksi alkuperäistä Nikon-objektiivia ovat herkullisuudessaan omaa luokkaansa.

#Objektiivit #Nikon
8.8

Testin kaksi alkuperäistä Nikon-objektiivia ovat herkullisuudessaan omaa luokkaansa. AF-S 18-200 mm on riittävän pieni tasapainottamaan pienimmätkin järjestelmäkamerat, eikä kummankaan mekaanisessa toiminnassa ole valittamista. Toisin kuin muissa, niiden keskellä on kätevä ura, jossa vasemman käden peukalo lepää mukavasti. Se on käyttömukavuutta. Kuvanvakaimen ja tarkennuksen kytkimien lisäksi siinä on lukitus, joka pitää sen 18 mm:n asennossa kuljetuksen aikana. Normaalin kuvanvakainasetuksen lisäksi siitä löytyy asetus panoroinnille. Automaattitarkennus on nopea, hiljainen ja tehokas ja tarkennuksen hienosäätö käsin helppoa. Kuvanvakain on tehokas ja mahdollistaa ainakin kolme pykälää pidemmät valotusajat. Se on yksi testin vain kolmesta objektiivista, jotka on pöly- ja kosteussuojattu.
Nikon 18-200 mm piirtää erityisen terävästi lyhimmällä polttovälillä niin kuvan keskustassa kuin reunoillakin, ja myös keskimmäisellä ja pisimmällä polttovälillä piirto on erittäin hyvää. Objektiivin kuvanlaatu täydensi hyvin testikameran kennon suurta 24 megapikselin tarkkuutta. Kuvien terävyys oli testin paras. Objektiivin vinjetointi ja vääristymä oli niin vähäistä, että se oli niin testitauluja kuin muitakin aiheita kuvattaessa käytännössä merkityksetöntä.

Arvio

Jos kukkaro kestää, on Nikon 18-200 mm oikea valinta Nikonin peilijärjestelmäkameroihin. Objektiivi on pieni, herkullinen, sääsuojattu, nopea, ja sen kuvanlaatu on erittäin hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon