Nikon AF-S 18-300mm F3.5-5.6 G ED VR DX

Nikon 18-300 mm on tehokkain objektiivi, mitä mihinkään järjestelmäkameraan on tehty.

#Objektiivit #Nikon
8.6

Nikon 18-300 mm on tehokkain objektiivi, mitä mihinkään järjestelmäkameraan on tehty. Polttovälialue vastaa kinokoossa 27-450 mm:ä. Lähin tarkennusetäisyys on 45 cm kaikilla polttoväleillä, mikä tuo kohteen lähelle myös makrokuvissa. Objektiivin valovoima on kuitenkin sama kuin pienemmän 18-200-millisen. On hyvin vähän kohteita, joiden kanssa tällä objektiivilla ei pärjää. Ominaisuuksiinsa nähden se on yllättävän pieni, mutta se on yhtä kaikki testin suurin, painavin ja kallein. Se ei myöskään ollut käyttämässämme Nikon D7100:ssa yhtä tasapainoinen kuin muut. Lisäharmina on se, että se varjostaa kameran salamaa huomattavasti.
Äärimmäisiin ominaisuuksiinsa nähden objektiivi piirto on yllättävänkin terävää. Pisin polttoväli on sen heikoin kohta kuvan reunojen piirron puolesta. Vääristymä on korjattu todella hyvin, vinjetointia esiintyy keskimmäisillä polttoväleillä, mutta harvoin. Mitä kuvanlaatuun tulee, on objektiivi täysin käyttökelpoinen, yltämättä kuitenkaan täysin Nikonin 18–200 -millisen tasolle. Mekaanisesti se on moitteeton. Kaikki toimii kuten pitääkin, se on tiivistetty, ja tarkennukselle ja kuvanvakaimelle on kytkimet, panoroinnille on vakaintoimintonsa sekä lukitus 18 mm:n kohdalle estämässä ison zoomin luisumisen ulos kuljetettaessa.

Arvio

Tehokkaan telen tarpeeseen on Nikon 18-300 mm hyvä valinta. Hiukan pehmeiden reunojen vuoksi terävämpi, pienempi ja tasapainoisempi 18-200-millinen on muuten parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon