Nikon AF-S NIKKOR 300mm F4.0E PF ED VR

#Objektiivit #Nikon
8.4

Nikonin uuden 300 millin teleobjektiivin valovoima on F4, ja putki on 700 grammaa kevyempi ja seitsemän senttiä lyhyempi kuin aiempi tele, jonka polttoväli oli sama. Sen mahdollistaa Nikonin ensimmäinen Phase Fresnel -linssi, jonka nimitys on Canonilla DO. Se taittaa valoa uudella tavalla. Nikon teki jo 15 vuotta sitten 300 millin objektiivin valovoimalla F4, mutta uutuudessa on kuvanvakain, joka toimii tehokkaasti sekä tavallisessa että panorointitilassa. Uutuudella on hintaa 1,5 kertaa enemmän, mutta jalustakiinnike on silti noin 170 euron lisävaruste. PF-malli on tiivis ja mekaanisesti laadukas. Terävyys on kunnossa jo täydellä aukolla ja muuttuu vain vähän valotusaukkoa pienennettäessä. Vinjetointia tai vääristymiä ei näy, mutta kontrasti on heikko, kuten usein tällaisilla objektiiveilla.

Arvio

Tarkasti piirtävä objektiivi on kätevän kokoinen, käytännöllinen ja mainiosti muotoiltu. Kuvanvakain toimii myös harvinaisen tehokkaasti.
Hinta on puolitoista kertaa suurempi kuin Nikonin vastaavalla perinteisellä teleobjektiivilla. Jalustakiinnike täytyy hankkia lisävarusteena.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon