NIKON AF-S NIKKOR 500mm F5.6E PF ED VR

Kevyt ja pieni supertele, jonka kuvanlaatu on huippuluokkaa jo täydellä aukolla. Objektiivin hinta on edelleen suolainen, eikä jalustapantaa voi poistaa kokonaisuudessaan.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Nikon
9.0

Nikonin uusi 500 mm F5,6 on sekä solakampi että 15 cm lyhyempi kuin valmistajan klassinen 500 mm F4, ja uutuus painaa vain puolet ja maksaa alle puolet F4-mallista. Keveys johtuu osittain heikommasta valovoimasta, osittain erityisestä niin sanotusta Phase Fresnel -linssistä, joka mahdollistaa objektiivin lyhentämisen. Kuvanlaatu on kerta kaikkiaan erinomainen. Jo täydellä aukolla terävyys on ihanteellinen aina kuvan kulmiin asti, eikä kuvissa näy vääristymiä eikä vinjetointia. Optinen kuvanvakaus tuntuu todella tehokkaalta. Valitettavasti ainoastaan jalustapannan alempi osa on irrotettavissa.
Viime mainittu ei kuitenkaan muuta sitä, että ­Nikonin uusi supertele on ainutlaatuinen eikä sillä ole kilpailijoita. Nikonin oma AF-S 200-500 mm F5,6 -zoomobjektiivi vaikuttaa tulevan lähelle, mutta se painaa lähes kilon enemmän ja on selvästi pitempi, kun zoomataan 500 mm:iin. Pienikokoisella ja kevyellä uutuusobjektiivilla on ilo työskennellä. Kuvat ovat erinomaisia, ja objektiivi tarjoaa mahdollisuuden jatkaa kuvaamista vaivattomasti ja ilman jalustaa paljon pitemmän aikaa kuin muilla 500 mm:n ratkaisuilla. Objektiivi on yhteensopiva Nikonin telejatkeiden kanssa.

Arvio

Objektiivi on yhteensopiva Nikonin telejatkeiden kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon