Nikon NIKKOR Z 24-70mm F2.8 S

Tämä valovoimainen yleisobjektiivi Nikon Z -kameroihin on markkinoiden pienin F2,8:n ja 24–70 mm:n objektiivi peilittömiin. Se painaa 805 grammaa ja on siis 25 prosenttia kevyempi kuin vastaava objektiivi peililliseen.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Nikon
9.1

Tämä valovoimainen yleisobjektiivi Nikon Z -kameroihin on markkinoiden pienin F2,8:n ja 24–70 mm:n objektiivi peilittömiin. Se painaa 805 grammaa ja on siis 25 prosenttia kevyempi kuin vastaava objektiivi peililliseen. Syynä on, että Nikon z:n kuvanvakaus on itse kamerassa. Objektiivissa on ohjelmoitava säätörengas, joka voi säädellä aukkoa tai valotuksenkorjausta, sekä sivussa toimintonäppäin, jota käytimme menestyksekkäästi valotuksen lukitukseen.
Optisesti katsoen kyse on loistotuotteesta, ja kuvanlaatu vastaa hyvää peilillistä. Täydellä aukolla vinjetointia on hieman koko polttovälillä, mutta se katoaa jo F3:lla. Tarkkuus on vaikuttava keskeltä reunoihin asti täydestä aukosta F18:aan 70 mm:llä ja F20:een muilla polttoväleillä. Vinjetointia, värivirheitä tai vääristymiä ei näy, ja automaattitarkennus on sekä nopea että äänetön. Objektiivi tuottaa hienon taustasumennuksen, jossa siirtymät ovat pehmeitä. Vaikka F4:n pakettiobjektiivi selviää kunnialla, vaihtaisimme sen mieluusti parempaan, jolloin valovoima ja yksityiskohdat paranisivat – jos vain lompakko sallii.

Arvio

Vaikka F4:n pakettiobjektiivi selviää kunnialla, vaihtaisimme sen mieluusti parempaan, jolloin valovoima ja yksityiskohdat paranisivat – jos vain lompakko sallii.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon