Nikon NIKKOR Z 50mm F1.8 S

Tukeva objektiivi, jonka kuvanlaatu on huippuluokkaa. Hieno tarkkuus ja kaunis taustasumennus. Objektiivi on iso ja painava ja lisäksi sen hinta on korkea. Ei ohjelmoitavaa säätörengasta.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Nikon
9.0

50 mm on klassinen polttoväli, joka sopii esimerkiksi muotokuviin ja katukuvaukseen, ja nyt Nikonilta on tullut peilittömiin kinokoon Z-sarjan kameroihin sopiva Z 50 mm F1.8 S. Objektiivi on lähes kaksi kertaa niin suuri ja yli kaksi kertaa niin painava kuin peilijärjestelmäkameroihin sopiva Nikon AF-S Nikkor 50 mm F1.8G. Hinta on lähes kolminkertainen.
Z-objektiivissa onkin useampia linssielementtejä, joissa on uudenlainen, optisia virheitä minimoiva pinnoite. Objektiivi tuntuu luotettavalta ja on hyvin tasapainossa Z 7 -kameran kanssa, jolla testasimme sitä. Koska Z-kameroissa on kuvanvakain, sellaista ei ole objektiivissa. Automaattitarkennus on nopea ja varma, ja tarkennusrengaskin toimii sopivan napakasti.
Kumma kyllä objektiivissa ei ole ohjelmoitavaa säätörengasta, jolla voisi esimerkiksi säätää valotuksenkorjausta ja jollainen on 24–70 mm:n pakettiobjektiivissa. Hinta on korkea 50 mm:n ja F1.8:n objektiiville, mutta kuvanlaatu on huippuluokkaa ja tarkkuus on erinomainen koko kuva-alalla jopa täydellä aukolla. F1,8:lla voi aavistaa vinjetointia, joka katoaa F2:lla. Vääristymiä ei ole. Taustasumennus on hieno bokeh, jossa huippuvalot näkyvät kauniina, pyöreinä kuvioina.

Arvio

Taustasumennus on hieno bokeh, jossa huippuvalot näkyvät kauniina, pyöreinä kuvioina.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon