Nikon NIKKOR Z DX 50-250 mm F4.5-6.3 VR

Nikonilla on vain kaksi APS-C-kennokoon Z50-järjestelmäkameraan tarkoitettua DX-objektiivia. Uutuus täydentää 16-50 mm:n pakettiobjektiivia edulliseen hintaan.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Nikon
8.6

Nikonilla on vain kaksi APS-C-kennokoon Z50-järjestelmäkameraan tarkoitettua DX-objektiivia. Uutuus täydentää 16-50 mm:n pakettiobjektiivia. Objektiivin kinovastaavuus on on 75–375 mm, missä on runsaasti teleä mm. loma-, toiminta-, muoto- ja luontokuvaukseen. Mukana on kuvanvakain, mikä on hyvä, sillä Z 50 on on Z-sarjan ainoa kamera, jossa ei ole vakainta. Zoon kompakti, ja kun zoomausrengas käännetään 50 mm:n osoitusmerkin ohi, objektiivi lukittuu eikä käänny liikkuessaan. Lukituksen avaaminen vaati tukevaa otetta. Jotta hinta pysyisi aisoissa, Nikon on jättänyt pois sääsuojauksen, ja kiinnitysosa on valitettavasti muovia. Kuvanlaatu on kuitenkin hieno. Kaikilla polttoväleillä näkyy vinjetointia täydellä aukolla, mutta se katoaa seuraavalla. Kuvan keskiosan terävyys on melko hyvä, kun taas kulmat toistuvat todella terävinä vain aukoilla F8 ja F11 kaikilla polttoväleillä. F11:sta pienempiä aukkoja emme suosittele, koska terävyys kärsii liikaa. Vääristymää ja kromaattista poikkeamaa ei ole nähtävissä. Objektiivin hiljainen askelmoottori on yleisesti ottaen nopea ja tarkka.

Conclusion

Pieni ja kevyt zoom-objektiivi, jossa on hyvä kuvanvakain ja kuvanlaatu hintaan nähden. Kuvan keskikohdan terävyys on yleensä kunnossa, mutta kulmat ovat hieman pehmeät.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon