Olympus M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3

Lomalla on kätevää selvitä yhdellä objektiivilla. Se voisi olla Olympuksen uusi 12-200 mm F3.5-6.3, joka vastaa 24–400 mm:iä.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Olympus
8.2

Lomalla on kätevää selvitä yhdellä objektiivilla. Se voisi olla Olympuksen uusi 12-200 mm F3.5-6.3, joka vastaa 24–400 mm:iä. Se on paljon, kun ottaa huomioon objektiivin pienen koon ja keveyden. Objektiivi ei kuitenkaan ole kovin valovoimainen, joten riippuvuus jalustasta ja suursta ISO-herkkyydestä syntyy helposti. Vääristymiä ei näy millään polttovälillä. 24 mm:llä kulmat ovat epätarkat täydellä aukolla, ja terävyys on parhaimmillaan F8:lla. Aukosta F16 alkaen kulmien kaikki yksityiskohdat eivät erotu. 50 mm:llä tilanne on parempi ja yksityiskohdat näkyvät hienosti keskeltä, varsinkin F8:lla. Yleisesti ottaen terävyys on siis hyvä keskeltä mutta ei kulmista, mikä on huonoa objektiivin hinta huomioon ottaen. Nopea ja äänetön tarkennus nostaa pisteitä.

Arvio

Yleisesti ottaen terävyys on siis hyvä keskeltä mutta ei kulmista, mikä on huonoa objektiivin hinta huomioon ottaen. Nopea ja äänetön tarkennus nostaa pisteitä.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus