Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4.0 IS Pro

Erinomainen tele

#Objektiivit #Olympus
9.0

Kaksinkertaisella kuvasuhteen muunnoksella Olympuksen uusi superteleobjektiivi vastaa 600 mm:n polttoväliä. Valovoima on F4. Kilpailijoiden hinnat ovat nelinkertaisia. Kaiken muun hyvän lisäksi objektiivi painaa 1,5 kilogrammaa. Pituus on 22,7 senttimetriä. Pientä ja kevyttä objektiivia voi käyttää käsivaralta. Myös makrokuvaus onnistuu: lyhin tarkennusetäisyys on 1,4 metriä. Objektiivi on suojattu vedeltä ja jäätymiseltä. Siinä on Olympuksen uusi kuvanvakain. Kiinnitettynä uusiin OM-D E-M1 – ja E-M5 Mark II -malleihin valotusaikaa voi pidentää vakaimen ansiosta jopa kuudella askeleella, muissa kameroissa neljällä. Piirto on erinomaisen terävää aukolla F4. Terävyys säilyy aukkoon F16 asti. Vinjetointia tai vääristymiä ei näy. Jatkuva automaattitarkennus oireili OM-D E-M5 Mark II:ssa. Silti 90 prosenttia kuvista oli teräviä, jollei kohde liikkunut nopeasti kohti kameraa. S-AF-asetuksella ongelmia ei ollut. Käsitarkennus kytketään päälle naksauttamalla tarkennusrengasta taaksepäin. Hyvä valinta luontokuvaukseen ja moneen muuhunkin. Erinomainen kuvanlaatu ja pitkä polttoväli.

Arvio

Mekaanista ja optista huippulaatua kilpailukykyiseen hintaan. Hyvä kuvanlaatu ja pitkä polttoväli. Silti kevyt ja käteen sopiva.
Pitkä polttoväli vie kameran automaattitarkennuksen äärirajoille. Tarkennus ei siksi lukittu ja pysy liikkuvissa kohteissa kovin helposti.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus