Panasonic, Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH

Odotukset ensimmäistä Micro Four Thirdsille tehtyä F1,2-valovoimaista objektiivia kohtaan olivat korkealla. Ne palkittiin, sillä objektiivi on optisesti ja mekaanisesti huippuluokkaa.

#Objektiivit #Panasonic
8.8

Panasonicin uuden, Leican nimeä kantavan objektiivin polttoväli vastaa kinokoossa 85 mm:ä. Se tuntuu tasapainoiselta kuvaajan vasempaan käteen. Myös sisempi tarkennusrengas ja ulompi himmenninrengas tuntuvat Leicalta.

Lähemmin katsoen on terävyysalueessa aukkojen F2,8 ja F1,2 välillä suuri ero. Pääkohde suorastaan hyppää täydellä aukolla esiin pehmeänä piirtyvää taustaa vasten aivan toisella tavoin kuin pienemmällä aukolla.

Tarkennuksen toiminta on vaikuttavan nopeata, varsinkin kun se tuppaa olemaan tämän tyyppisten objektiivien heikko kohta. Myös optinen kuvanvakain toimii hyvin. Yhdessä suuren valovoiman kanssa se sallii tavallista pienempien herkkyyksien käytön heikossa valossa.
Vääristymää ei ole lainkaan ja vinjetointiakin äärimmäisen vähän. Kuvan keskusta on terävä jo aukolla F1,2. Kulmat eivät ole yhtä teräviä, mikä ei kuitenkaan merkitse mitään muotokuvissa. Terävyys on huipussaan aukolta F3,5 noin aukolle F11 ja heikkenee sen jälkeen.

Arvio

Erinomainen objektiivi, joka tekee syvän loven lompakon seteliosastoon. Se ei silti ole kalliimpi kuin muiden valmistajien vastaavat objektiivit. Polttoväli sopii muotokuvaukseen, koska se vastaa Micro Four Thirdsssä 85 mm:ä. Materiaalit ovat erinomaiset ja laatu korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic